Search
Wednesday 18 January 2017
  • :
  • :

Η δεκαετία του ’80 αναβιώνει στην Τεχνόπολη

Print Friendly

Περισσότερα από 4.000 εκθέματα της δεκαετίας του΄80, σε 18 περίπτερα, διαδραστικές εφαρμογές και πάνω από 30 εκδηλώσεις (masterclasses, workshops, διαλέξεις, ημερίδες, προβολές, ειδικές εκθέσεις) περιλαμβάνει η έκθεση «GR80s – Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη» του δήμου Αθηναίων, που θα διαρκέσει από 25 Ιανουαρίου έως και 12 Μαρτίου.

Επίσης θα πραγματοποιούνται παράλληλες δράσεις στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, με τη συνεργασία σημαντικών ελληνικών και διεθνών, επιστημονικών και πολιτισμικών φορέων.

Από την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ το ’87, έως τις συγκεντρώσεις με τα πλαστικά σημαιάκια, από την εκπομπή του πρώτου ιδιωτικού καναλιού της ελληνικής τηλεόρασης το ’89, έως τη “νέα δημοσιογραφία” του ΚΛΙΚ και από το μύθο που δημιούργησε ο Μπίλλυ Μπο στο χώρο της μόδας, έως τη φετιχοποίηση του τζιν, η έκθεση παρουσιάζει μέσα από μια ποικιλία εκθεσιακών μεθόδων, όλα τα γεγονότα που σημάδεψαν την επίμαχη δεκαετία και διαμόρφωσαν σε ένα μεγάλο βαθμό τις επόμενες. Η έκθεση έχει ως στόχο τη συγκρότηση μιας ιστορικής, κοινωνιολογικής και πολιτισμικής αναδρομής στην ελληνική δεκαετία του ’80, προσφέροντας στον επισκέπτη την ευκαιρία μιας μοναδικής αναβιωτικής εμπειρίας. Πολιτική, τρόποι ζωής, τέχνες και τεχνολογία του ’80, συστήνονται ξανά. To περιεχόμενο της έκθεσης θα οδηγήσει τον επισκέπτη σε όλα εκείνα τα γεγονότα που σημάδεψαν την ελληνική δεκαετία του ’80, προσκαλώντας τον να δει, να «βιώσει», να εμπλακεί στις πρακτικές και τα υλικά γνωρίσματα της επίμαχης δεκαετίας, δημιουργώντας τη δική του αφήγηση γι’ αυτήν.

ΠΗΓΗ zougla.gr




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *