Search
Tuesday 20 December 2016
  • :
  • :

Η CIA εκτιμά ότι η Ρωσία παρενέβη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές για να εκλεγεί, ο Τραμπ

DONALD TRUMP
Η αμερικανική υπηρεσία κατασκοπείας CIA κατέληξε ότι η Ρωσία παρενέβη στις φετινές προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ για να βοηθήσει τον Ντόναλντ Τραμπ να εκλεγεί στον Λευκό Οίκο και όχι απλώς να υπομονεύσει την εμπιστοσύνη στο αμερικανικό εκλογικό σύστημα, ανέφερε με χθεσινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Washington Post.

Επικαλούμενη αμερικανούς αξιωματούχους που έλαβαν ενημέρωση για το θέμα, η Post τονίζει πως οι υπηρεσίες κατασκοπείας έχουν εντοπίσει άτομα που έχουν συνδέσμους με την ρωσική κυβέρνηση και τα οποία χορήγησαν στα WikiLeaks χιλιάδες μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που αποκτήθηκαν παράνομα από την εθνική επιτροπή του Δημοκρατικού κόμματος και από άλλους λογαριασμούς, όπως του επικεφαλής της προεδρικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον.

Οι αξιωματούχοι περιέγραψαν τα άτομα ως ανθρώπους γνωστούς στα μέλη των υπηρεσιών πληροφοριών, σημειώνοντας ότι αποτέλεσαν μέρος μιας ευρύτερης επιχείρησης της Μόσχας να δώσει ώθηση στην υποψηφιότητα Τραμπ και να μειώσει τις πιθανότητες εκλογής της Κλίντον.

«Αποτελεί εκτίμηση των υπηρεσιών πληροφοριών ότι στόχος της Ρωσίας στην χώρα ήταν να ευνοήσει τον έναν υποψήφιο έναντι του άλλου και να βοηθήσει τον Τραμπ να εκλεγεί στην προεδρία», ανέφερε σύμφωνα με το δημοσίευμα ένας ανώτερος αμερικανός αξιωματούχος. «Αυτή είναι η άποψη κοινής αποδοχής», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με την Post, ο αξιωματούχος είχε ενημερωθεί για μια παρουσίαση των υπηρεσιών πληροφοριών που έγινε από την CIA σε γερουσιαστές κεκλεισμένων των θυρών την προηγούμενη εβδομάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *