Search
Thursday 31 August 2017
  • :
  • :

Η ασπρόμαυρη «Επόμενη Ημέρα» του Νοτιοκορεάτη Χονγκ Σανγκ-σου στην κούρσα για τον Χρυσό Φοίνικα

Print Friendly, PDF & Email

Μετά τα ειδικά εφέ της υπερπαραγωγής Okja, άλλη μια ταινία από τη Νότια Κορέα μπήκε σήμερα στην κούρσα για τον Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ των Καννών: η ασπρόμαυρη «Επόμενη ημέρα», του Χονγκ Σανγκ-σου, με πρωταγωνίστρια την Κιμ Μιν-Χι.

Ο σκηνοθέτης δούλεψε, όπως συνηθίζει, χωρίς σενάριο για να αφηγηθεί την πρώτη ημέρα στη δουλειά της Αρεούμ, της ηρωίδας που ερμηνεύει η Κιμ Μιν-Χι. Η Αρεούμ πιάνει δουλειά σε έναν μικρό εκδοτικό οίκο ο διευθυντής του οποίου διατηρούσε ερωτική σχέση με την υπάλληλο που αντικαθιστά η νεά κοπέλα και δεν μπορεί να την ξεχάσει.

«Δεν ξέρω τι πρόκειται να κάνω στην αρχή του γυρίσματος. Είναι μια διαδικασία. Αναζητώ τους κατάλληλους χώρους, μιλάω με τους ηθοποιούς… Οι ηθοποιοί είναι πολύ σημαντικοί. Αυτό που ελπίζω είναι να συμβεί κάτι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων» είπε ο σκηνοθέτης στη συνέντευξη Τύπου, μετά την προβολή της ταινίας.

Το αποτέλεσμα είναι μια σειρά μικρών σκηνών με φλασμπάκ, φιλοσοφικών παρεκβάσεων και παιχνιδιών ρόλων μεταξύ των πρωταγωνιστών που μερικές φορές αποδεικνύονται πολύ φλύαροι.

Η Κιμ Μιν-Χι ερμηνεύει με ευαισθησία τη νεαρή υπάλληλο που θυσιάζεται για το καλό του αφεντικού της.

Η νέα ηγέρια του Κορεάτη σκηνοθέτη εμφανίζεται επίσης μαζί με την Ιζαμπέλ Ιπέρ στην ταινία Claire’s Camera του Χονγκ, η οποία γυρίστηκε μέσα σε διάστημα λίγων ημερών κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ του 2016 και προβάλλεται φέτος εκτός του διαγωνιστικού τμήματος.

ΠΗΓΗ analitis.gr




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *