Search
Thursday 12 January 2017
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Η «Αριάδνη» έφερε στην επιφάνεια τα προβλήματα του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας

Print Friendly

Το φαινόμενο «Αριάδνη» που χτύπησε την χώρα τις τελευταίες ημέρες, έφερε στην επιφάνεια τα προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας μας.

Η σφοδρή χιονόπτωση που είχε ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση χιονιού στις γραμμές, η μη λειτουργία «κλειδιών» λόγω παγετού, το πάγωμα των δικτύων των πνευματικών κυκλωμάτων, καθήλωσαν για αρκετές ώρες τις αμαξοστοιχίες στις παγωμένες ράγες και τους εκατοντάδες επιβάτες στα παγωμένα βαγόνια.

Ποιος όμως φταίει; Κανείς βέβαια. Ο ένας επιρρίπτει τις ευθύνες στον άλλο… και πάλι από την αρχή, μέχρι να υπάρξει επόμενο «αλαλούμ».

Η αποσύνθεση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της εταιρείας συντήρησης τροχαίου υλικού του ΟΣΕ (ΕΕΣΣΤΥ), που αναμένουν την ιδιωτικοποίησή τους, χωρίς όμως να προχωρούν, αφού η πρώτη περιμένει την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και στη συνέχεια θα προχωρήσει ο διαγωνισμός της δεύτερης, έφερε στο φως τα προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, τα οποία όμως δεν είναι μόνο τα χθεσινά…

Πολλές φορές, επιβάτες που προτιμούν το τρένο για τη μετακίνησή τους, εγκλωβίζονται σε αυτό, είτε λόγω κακοκαιρίας, είτε λόγω προβλημάτων στις μηχανές.

Η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία μετά το «ντόμινο» των ακινητοποιήσεων των βαγονιών και την ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες, αποφάσισε το απόγευμα να ματαιώσει τα δρομολόγιά της, ζητώντας την κατανόηση του επιβατικού κοινού για την ταλαιπωρία που έχει υποστεί, δηλώνει πως «δεν έχει ευθύνη η ίδια» αφήνοντας αιχμές για το «αλαλούμ» σε ΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ. «Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ κάνει μόνο χρήση της σιδηροδρομικής υποδο?ής, ενώ η εύρυθμη λειτουργία της υποδομής είναι αρμοδιότητα και ευθύνη άλλου φορέα (βλέπε ΟΣΕ) , η δε συντήρηση του τροχαίου υλικού που χρησιμοποιεί η εταιρεία μας, αποτελεί αντικείμενο τρίτου φορέα (βλέπε ΕΕΣΣΤΥ)» επισημαίνουν στελέχη της.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *