Search
Tuesday 9 August 2016
  • :
  • :
Επικαιρότητα

H Airbus έφτασε τη Boeing στις πωλήσεις

AIRBUS
Πολύ κοντά στην Boeing που έχει την πρωτοκαθεδρία στις πωλήσεις αεροσκαφών έφτασε η Airbus. Η ευρωπαϊκή κοινοπραξία παραγωγής αεροσκαφών κάλυψε αρκετά την απόσταση που τη χώριζε από την αμερικανική Boeing. Όπως ανακοίνωσε στην αεροπορική έκθεση στο Φάρνμπορο, κατάφερε να κλείσει ποσοστό κοντά στο 50% των παραγγελιών που, όπως προκύπτει από με τα στοιχεία παραγγελιών των δύο εταιριών.

Η Ευρωπαϊκή κοινοπραξία ανακοίνωσε 373 πωλήσεις μεταξύ του Ιανουαρίου και του Ιουλίου του 2016, με τις καθαρές πωλήσεις ν’ αφορούν 323 αεροσκάφη, μετά τις ακυρώσεις που έγιναν.

Η αμερικανική εταιρία ανακοίνωσε 383 πωλήσεις αεροσκαφών, με τις καθαρές πωλήσεις να διαμορφώνεται στα 333 αεροσκάφη, μετά τις ακυρώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι παραγγελίες αμφότερων των αεροπορικών κατασκευαστών παρουσιάζουν μείωση 17% σε σύγκριση με το αντίστοιχο επτάμηνο του 2016, λόγω της ανησυχίας για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, αλλά και των χαμηλών τιμών του πετρελαίου (επηρεάζουν τη ζήτηση αεροσκαφών νέας τεχνολογίας  – χαμηλής κατανάλωσης καυσίμων).




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *