Search
Tuesday 3 January 2017
  • :
  • :

Γαλλία: Πάνω από 900 αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Περισσότερα από 900 αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν ή υπέστησαν ζημιές λόγω εμπρησμών στη Γαλλία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, μετέδωσαν τη Δευτέρα γαλλικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας γνωστοποίησε την Κυριακή ότι 650 αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αριθμός ελαφρά μειωμένος σε σύγκριση με τα 602 της περασμένης χρονιάς. Ο αριθμός των εμπρησμών αυτοκινήτων μειώθηκε κατά 20% τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ωστόσο τη Δευτέρα η εφημερίδα Le Parisien γράφει επικαλούμενη τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών Πιερ-Ανρί Μπραντέ ότι συνολικά 945 αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν ή υπέστησαν ζημιές από τις 17:00 τοπική ώρα (18:00 ώρα Ελλάδας) την 31η Δεκεμβρίου ως τις 05:00 της 1ης Ιανουαρίου, κάτι που σημαίνει ότι ο αριθμός των επεισοδίων αυτού του είδους αντιθέτως αυξήθηκε κατά 17,5% σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά.

Οι πυρπολήσεις αυτοκινήτων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς έχουν μετατραπεί σε κάτι σαν «παράδοση» στα προάστια των γαλλικών πόλεων μετά τις ταραχές του 2005.

ΠΗΓΗ news.in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ,Sputnik




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *