Search
Saturday 6 August 2016
  • :
  • :
Επικαιρότητα

FT: Ο Τσίπρας «έσπασε» το κοινό μέτωπο του ΝΑΤΟ έναντι της Ρωσίας

ΤΣΙΠΡΑΣ, ΡΕΝΤΖΙ
Στη Βαρσοβία ζήτησε από τους ηγέτες να συνεργαστούν με τον Πούτιν – Αντέδρασε ο Ομπάμα  

Ο Τσίπρας «σπάει» την κοινή γραμμή του ΝΑΤΟ έναντι της Ρωσίας ζητώντας από τους ηγέτες της Συμμαχίας να συνεργαστούν με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, γράφουν οι Financial Times αναφερόμενοι στο δείπνο του προεδρικού μεγάρου της Βαρσοβίας την Παρασκευή.

Όπως αναφέρει το επίμαχο άρθρο, «οι ηγέτες του ΝΑΤΟ έλαβαν ο ένας μετά τον άλλο τον λόγο, στη διάρκεια του δείπνου στο προεδρικό μέγαρο της Βαρσοβίας την Παρασκευή, για να διαμηνύσουν την ανάγκη να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα προς τη Ρωσία για τη θέση της ανατολικής Ευρώπης. Ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας “έσπασε” αυτήν την κοινή γραμμή, ζητώντας συνεργασία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Η θέση του Έλληνα πρωθυπουργού προκάλεσε την αντίδραση του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα».

Οι Financial Times σχολιάζουν πως, «Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ κάθισαν για το δείπνο στο προεδρικό μέγαρο της Βαρσοβίας την Παρασκευή, ολοκληρώνοντας μια ημέρα σκληρών διαπραγματεύσεων για τη Ρωσία και την ανάγκη να σταλεί ένα ισχυρό σήμα στο Κρεμλίνο για τη θέση της Ανατολικής Ευρώπης στην “αγκαλιά” της Ευρωατλαντικής Συμμαχίας. Ο ένας μετά τον άλλον οι ηγέτες της ισχυρότερης στρατιωτικής συμμαχίας του κόσμου επανέλαβαν τις προσεκτικά εκφρασμένες δεσμεύσεις για ενότητα μέχρι που μίλησε ο Έλληνας πρωθυπουργός».

«Ο Αλέξης Τσίπρας, σε αντίθεση με τους άλλους, είπε ότι ήρθε η ώρα να σταματήσει η αντιπαράθεση με τη Ρωσία», επισημαίνει το σχετικό δημοσίευμα. «Ο Μπαράκ Ομπάμα, όμως, απέρριψε τη θέση του Αλέξη Τσίπρα», όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

Πηγή: protothema.gr




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *