Φεστιβάλ Αθηνών – Η μοναχική «Σόνια» σε σκηνοθεσία Άλβις Χερμάνις

ΣΟΝΙΑ
Με μια παράσταση πανέξυπνη και σπαρακτική έρχεται στην Αθήνα ο διεθνώς αναγνωρισμένος Λετονός σκηνοθέτης Άλβις Χερμάνις. Ο λόγος για τη μεταφορά του έργου της Tatiana Tοlstaya «Σόνια» το οποίο θα παρουσιαστεί -στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών- στην Πειραιώς 260, από τις 16 έως τις 18 Ιουνίου στις 21.00 το βράδυ.

Η ιστορία της Tοlstaya (με το βαρύ επίθετο των Τολστόι) τοποθετείται στο Λένινγκραντ, σε έναν εσωτερικό χώρο, με ατμόσφαιρα της δεκαετίας του ’40. Ένας άντρας ηθοποιός ερμηνεύει μοναδικά τη μοναχική Σόνια, που ετοιμάζει γλυκά και φροντίζει ανελλιπώς τα φυτά της, αντιμετωπίζοντας με θετική διάθεση τα βάρη της ύπαρξης και τα στραβά της κοινωνίας.

Μέσα από την καθημερινότητα και τα όνειρα αυτής της ρομαντικής και αξιολάτρευτης γυναίκας, που περιμένει τον πρίγκιπά της, αναδεικνύεται το μεγαλείο των ανώνυμων ηρώων και ηρωίδων της διπλανής πόρτας.

Διευθυντής και σκηνοθέτης του Νέου Θεάτρου της Ρίγας, ενός κρατικού θεατρικού οργανισμού με μόνιμο θίασο 25 ηθοποιών, ο Χερμάνις έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες και με σημαντικούς ευρωπαϊκούς θεατρικούς φορείς. Η προσωπική του αισθητική χαρακτηρίζεται από τον συγκερασμό δύο αλληλοσυγκρουόμενων σκηνικών αντιλήψεων: αφενός, δομικά, αφαιρετικά στοιχεία της γερμανικής παράδοσης, αφετέρου, το παιγνιώδες, αυθόρμητο και μεστό παίξιμο της ρωσικής σχολής.

Ταυτότητα παράστασης
Σκηνοθεσία: Alvis Hermanis
Σκηνογραφία: Kristīne Jurjāne
Ήχος: Andris Jarāns
Φωτισμοί: Arturs Skujiņš – Meijiņš
Ερμηνεύουν: Gundars Āboliņš, Jevgēnijs Isajevs.

Χρήστος Καράμπελας

Χρήστος Καράμπελας

Δημοσιογράφος


Βιογραφικό…




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *