Search
Thursday 27 April 2017
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Φ. Γεννηματά: Και στο προσφυγικό η κυβέρνηση τα έδωσε όλα

Print Friendly

«Χρειαζόμαστε, κοινή μεταναστευτική πολιτική, κοινή πολιτική ασύλου και μια κοινή ευρωπαϊκή οπτική για το κοινωνικό κράτος που θα προστατεύει από τον κοινωνικό αποκλεισμό», είπε η Φώφη Γεννηματά στον χαιρετισμό της στην ημερίδα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και του ΠΑΣΟΚ για την αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνου2.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε τις 9 προτάσεις που είχε διατυπώσει σε εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο πριν περίπου ένα χρόνο και επισημαίνοντας ότι «το προσφυγικό/μεταναστευτικό είναι ένα υπερεθνικό, παγκόσμιο πρόβλημα που ξεπερνάει τα όρια μίας μεμονωμένης χώρας, και θα πρέπει να αντιμετωπισθεί με υπερεθνικές δράσεις και πολιτική σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο» κάλεσε τους σοσιαλιστές να «κάνουν τη διαφορά» ορθώνοντας τείχη στον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία.

Η Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «και σε αυτό το θέμα τα έδωσε όλα»: «Δέχτηκε το κλείσιμο των βόρειων συνόρων μας και μια συμφωνία που ήδη δεν εφαρμόζεται από την Τουρκία.
Και το χειρότερο μετέτρεψε τα hotspots στα νησιά από σταθμούς καταγραφής των προσφύγων σε κέντρα εγκατάστασης τους, με όλες τις επιπτώσεις που αυτό συνεπάγεται για την οικονομία και την κοινωνική ζωή των νησιών μας. Και μάλιστα με άθλιες συνθήκες διαμονής και υγιεινής των προσφύγων», ανέφερε.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *