Search
Wednesday 21 December 2016
  • :
  • :

Επίθεση Μαξίμου προς Μητσοτάκη: Λειτουργεί και πάλι ως η πέμπτη φάλαγγα των δανειστών

Σκληρή κριτική σε υψηλούς τόνους ασκεί το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ, κατηγορώντας τους ότι συντάσσονται με τους πιο ακραίους από τους δανειστές, με τη φωνή του ΔΝΤ, και πως ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης λειτουργεί και πάλι ως “η πέμπτη φάλαγγα των δανειστών” και “θα μείνει στην ιστορία ως ένας άλλος Εφιάλτης”.

Ταυτόχρονα, σημειώνει ότι “η ΝΔ καλό θα ήταν να πει στους πολίτες ποια στάση θα κρατήσει στην ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή” για τη 13η σύνταξη στους χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά και για την αναστολή της αύξησης στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου.

Ειδικότερα, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σημειώνει ότι “η ΝΔ, για μια ακόμη φορά, συντάσσεται με τους πιο ακραίους από τους δανειστές -με τη φωνή του ΔΝΤ” και πως “ο κ. Μητσοτάκης λειτουργεί και πάλι ,ως η πέμπτη φάλαγγα των δανειστών, που σε μια κρίσιμη στιγμή για την κοινωνία, συντάσσεται και στηρίζει τις πιο ακραίες φωνές”.

Στο ίδιο έντονα επικριτικό ύφος, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ “ζητιανεύει από τον κ. Σόιμπλε και το ΔΝΤ, εκλιπαρώντας για εξουσία, αδιαφορώντας για την κοινωνία που υποφέρει”. Υπογραμμίζει: “Ο “πρόθυμος” κ. Μητσοτάκης ξεπέρασε κάθε όριο! Στην προσπάθειά του να αποτύχει η σημερινή κυβέρνηση ζητά ακόμα σκληρότερα μέτρα. Θα μείνει στην ιστορία ως ένας άλλος “Εφιάλτης”. Δεν έχει καταλάβει ότι θα αποτύχει και θα χάσει γιατί ο λαός θα τον κρίνει στο τέλος της τετραετίας. Στα δύσκολα ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να ταυτιστεί με τους ακραίους συντηρητικούς κύκλους της λιτότητας”.

“Η ΝΔ καλό θα ήταν να πει στους πολίτες ποια στάση θα κρατήσει στην ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή”, τονίζει και θέτει συγκεκριμένα τα εξής ερωτήματα: “Θα ψηφίσει υπέρ των φτωχών συνταξιούχων και κατά της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου; Θα ψηφίσει υπέρ του δημόσιου συμφέροντος, της κοινωνικής συνοχής και της σταθερότητας της χώρας;”.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *