Search
Friday 5 August 2016
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Έλλειμμα ρεκόρ 180 δισ. ευρώ η ΕΕ στο εμπορικό ισοζύγιο με την Κίνα πέρσι

Στα επίπεδα ρεκόρ των 180 δισεκ. ευρώ ανήλθε πέρυσι το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Κίνα, λόγω της αύξησης των εισαγωγών κινεζικών προϊόντων από τις ευρωπαϊκές χώρες, αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times που επικαλείται στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat.

Το πλεόνασμα στο ισοζύγιο υπηρεσιών της ΕΕ με την Κίνα επίσης ανήλθε σε νέο ιστορικά υψηλό επίπεδο και διαμορφώθηκε στα 10,3 δισεκ. ευρώ. Η Φινλανδία και η Γερμανία είναι οι μοναδικές δύο χώρες της ΕΕ που σημείωσαν πλεόνασμα στο εμπορικό ισοζύγιό τους με την Κίνα το 2015, ενώ η Ολλανδία και η Βρετανία είχαν τα μεγαλύτερα ελλείμματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της η Eurostat, η Ελλάδα είχε έλλειμμα στο εμπορικό της ισοζύγιο με την Κίνα ύψους 2,3 δισεκ. ευρώ. Ειδικότερα οι εξαγωγές της Ελλάδας ανήλθαν πέρυσι στα 228 εκατ. ευρώ, ενώ εισήγαγε κινεζικά προϊόντα ύψους 2,55 δισεκ. ευρώ.

Η Βρετανία δαπάνησε 30,4 δισεκ. ευρώ περισσότερα για κινεζικά προϊόντα απ’ όσα εισέπραξε μέσω των εξαγωγών, αν και το πλεόνασμα στο ισοζύγιο υπηρεσιών ύψους 2,4 δισεκ. ευρώ ήταν το τρίτο υψηλότερο στην ΕΕ (μετά τη Γερμανία και την Ιρλανδία).

ΠΗΓΗ ethnos.gr




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *