Search
Thursday 2 February 2017
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Δριμύ κατηγορώ του Νότη Μαριά κατά των ΜΚΟ για κακοδιαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων για τους πρόσφυγες

Print Friendly

ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ
Για κακοδιαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων για τους πρόσφυγες κατηγόρησε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς συγκεκριμένες ΜΚΟ με αφορμή και τα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια του χιονιά στη Μόρια της Λέσβου.

Μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 24/1/2017 ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι οι ΜΚΟ στην Ελλάδα είναι κράτος εν κράτει και υπό την πλήρη ανοχή των Ελληνικών Αρχών κυριολεκτικά κάνουν ό,τι θέλουν στη Λέσβο, στη Χίο, στη Σάμο και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου.

Ο Νότης Μαριάς επισήμανε την ανάγκη για πλήρη έλεγχο των οικονομικών δραστηριοτήτων των ΜΚΟ από την OLAF (δηλαδή την Ειδική Υπηρεσία της ΕΕ για το χτύπημα της απάτης) δεδομένων των ενδείξεων αλλά και των καταγγελιών για διασπάθιση των ευρωπαϊκών κονδυλίων για τους πρόσφυγες οι οποίοι κυριολεκτικά ξεπάγιασαν από το κρύο στη Μόρια αλλά και στη Ριτσώνα. Πού πήγαν τα λεφτά της Ε.Ε. για τους πρόσφυγες διερωτήθηκε ο Νότης Μαριάς;

Επιπλέον είπε ότι οι ΜΚΟ οφείλουν να τηρούν τους νόμους της Ελληνικής Πολιτείας όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους Έλληνες πολίτες.

Είναι αδιανόητο, συνέχισε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, να γίνεται κατάληψη αρχαιολογικών χώρων για δημιουργία πρόχειρων χώρων φιλοξενίας προσφύγων και παράνομων μεταναστών, όπως συμβαίνει στη Χίο και οι Ελληνικές Αρχές να δείχνουν ανοχή απέναντι στις διάφορες ΜΚΟ που το οργάνωσαν.

Κλείνοντας ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι η Επιτροπή Αναφορών οφείλει να σεβαστεί την ανεξάρτητη λειτουργία της Ελληνικής Δικαιοσύνης και να μην προχωρήσει σε καμία ενέργεια η οποία αφορά ποινικές υποθέσεις κατά μελών αλλοδαπών ΜΚΟ που εκκρεμούν ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Δείτε το σχετικό βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *