Search
Friday 3 February 2017
  • :
  • :
Επικαιρότητα

ΔΝΤ: Πρέπει να βγαίνουν τα νούμερα του ελληνικού προγράμματος

Print Friendly

Η Έκθεση Βιωσιμότητας του Δημοσίου Χρέους, καθώς και τα συμπεράσματα από την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας στο πλαίσιο του άρθρου 4, θα παρουσιαστούν στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ στις 6 Φεβρουαρίου, επιβεβαίωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ουίλιαμ Μάρει, επαναλαμβάνοντας ότι στο δ.σ., το οποίο είναι αρμόδιο για να αποφασίσει τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, θα πρέπει να «να βγαίνουν τα νούμερα του προγράμματος».

Κατά την προγραμματισμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο κ. Μάρει υπενθύμισε ότι θέση του Ταμείου παραμένει πως, με τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο υφιστάμενο πρόγραμμα, το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2018 θα διαμορφωθεί στο 1,5%.

Επέμεινε ότι το ΔΝΤ δεν επιθυμεί πρόσθετη λιτότητα για την Ελλάδα, ωστόσο εκτιμά ότι απαιτούνται πρόσθετα μέτρα προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ.

Ο ίδιος πάντως απέφυγε να προσδιορίσει τον χρόνο κατά τον οποίο το ΔΝΤ θα λάβει την οριστική του απόφαση για τη χρηματοδοτική του συμμετοχή ή μη, στο ελληνικό πρόγραμμα, αποσυνδέοντας την απόφαση αυτή από τις επερχόμενες εκλογές σε χώρες της Ε.Ε.

Είπε επίσης ότι το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης εξαρτάται κατά κύριο λόγο από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδος, ενώ επανέλαβε ότι το ΔΝΤ παραμένει πλήρως προσηλωμένο στις συζητήσεις για το ελληνικό πρόγραμμα.

ΠΗΓΗ naftemporiki.grΑΠΕ-ΜΠΕ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *