Search
Tuesday 20 December 2016
  • :
  • :

«Δεν θα ρωτήσουμε κανένα για να δώσουμε σε όσους έχουν ανάγκη»

«Η Ελλάδα είναι χώρα νησιωτική και αυτό είναι ευλογία, είπε ο πρωθυπουργός μιλώντας απο την ακριτική Νίσυρο. Να δείξουμε έμπρακτα τη στήριξή μας στα νησιά μας και σε όλους αυτούς που φυλάνε Θερμοπύλες και τα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Θα τηρήσουμε το πρόγραμμα μέχρι κεραίας αλλά τα χρήματα που πλεονάζουν δεν θα ρωτήσουμε κανένα για να τα δώσουμε σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Τα νησιά της πρώτης γραμμής σηκώνουν τα βάρη ολόκληρης της Ευρώπης», είπε ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας ότι «έχουμε ηθική υποχρέωση να δώσουμε μια ελάχιστη ανταπόδοση στους πολίτες που σηκώνουν τα βάρη όλης της Ευρώπης. Δεν φανταζόμουν ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν πολιτικές δυνάμεις στον τόπο που θα διαμαρτύρονταν ότι θα εκνευρίσουμε τους εταίρους παρέχοντας ένα μικρό βοήθημα σε όσους το έχουν ανάγκη», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός τα νησιά της αποκαλούμενης πρώτης γραμμής από την Σαμοθράκη ως το Καστελόριζο εξαιρούνται από την αύξηση του ΦΠΑ καθώς φέρουν το βάρος της προσφυγικής κρίσης.

«Η Ελλάδα δεν θα υποστείλει τη σημαία υποστήριξης της κοινωνικής συνοχής», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ανακοινώνοντας ότι ενεργοποιείται άμεσα το Συμβούλιο Νησιωτικής Πολιτικής, «Τα νησιά διαθέτουν εξαιρετικούς ανθρώπινους και φυσικούς πόρους. Στόχος μας είναι να μετρατρέψουμε τη νησιωτικότητα σε ευκαιρία ανάπτυξης», είπε ο πρωθυπουργός.

«Η νησιωτικότητα είναι θεμέλιο της συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και άρθρο του Ελληνικού Συντάγματος», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Στη Νίσυρο χτυπά σήμερα η καρδιά της Ελλάδας», τόνισε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της τελετής ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη του νησιού, η οποία πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο.

Στο πλαίσιο της αντιφώνησής του ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι η ελληνική Πολιτεία θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των νησιωτών με έργα και ότι θα συμβάλει στην αξιοποίηση των μεγάλων παραγωγικών δυνατοτήτων των νησιών. Όπως είπε, σε λίγη ώρα σε ομιλία που πρόκειται να γίνει, θα ανακοινώσει δέσμη μέτρων που θα αφορά την ανάπτυξη ίσων ευκαιριών για τα νησιά και ότι αυτή η δέσμη θα αποτελεί το πρώτο μέρος του έμπρακτου ενδιαφέροντος της κυβέρνησης.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός, καθώς και βουλευτές των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων.

ΠΗΓΗ huffingtonpost.gr




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *