Search
Tuesday 21 March 2017
  • :
  • :

Βρέθηκαν οκτώ ύποπτα πακέτα στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι

Print Friendly

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αποδέκτες φέρονται να είναι αξιωματούχοι σε Ευρωπαϊκές χώρες.

Αποστολείς αυτή τη φορά δεν ήταν πολιτικά πρόσωπα, αλλά πανεπιστημιακοί. Τα δέματα έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες.

Υπενθυμίζεται ότι στην ΕΛΑΣ είχαν εκφράσει ανησυχίες για άλλα οκτώ τρομοπακέτα, μετά από αυτό με αποδέκτη τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε – για το οποίο ανέλαβαν την ευθύνη οι Πυρήνες της Φωτιάς – και εκείνο με αποδέκτη τον Πολ Τόμσεν στο ευρωπαϊκό γραφείο του ΔΝΤ στο Παρίσι το οποίο εξερράγη τραυματίζοντας μία υπάλληλο.

Συγκεκριμένα, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούσαν ότι σε μια επανάληψη των όσων είχαν συμβεί το 2010, όταν οι Πυρήνες της Φωτιάς είχαν στείλει μαζικά τρομοδέματα, τα τελευταία μπορεί να αποκαλύπτονται ένα ένα καθώς δεν φτάνουν στον παραλήπτη ταυτόχρονα.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν λόγο για ενδείξεις και στοιχεία που παραπέμπουν σε 8 ακόμη ύποπτες αποστολές, τις οποίες εξετάζουν λεπτομερώς προκειμένου να ειδοποιήσουν εγκαίρως τους παραλήπτες.

Επίσης, σε εσωτερικό επίπεδο, πρεσβείες, οικονομικοί οργανισμοί, υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ και υπουργεία έχουν τεθεί σε συναγερμό λαμβάνοντας εντολές από την ΕΛ.ΑΣ. για σαρωτικούς ελέγχους στα δέματα, αφού δεν αποκλείεται να περιλαμβάνονται στα σχέδια των «Πυρήνων» και ελληνικοί στόχοι.

ΠΗΓΗ gazzetta.gr,iefimerida.gr




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *