Search
Friday 5 August 2016
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Βουλή: Ξεκίνησε η συζήτηση στην Ολομέλεια για τον νέο εκλογικό νόμο

Ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο και την απλή αναλογική. Η συζήτηση θα είναι τριήμερη και θα ολοκληρωθεί με την ψηφοφορία τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Η συζήτηση ξεκινάει άνευ ουσιαστικής – αλλά και μαθηματικής πλέον – πιθανότητας να βρεθούν οι 200 θετικοί ψήφοι για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, καθώς ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ τάχθηκαν κατά της απλής αναλογικής και η Χρυσή Αυγή ανακοίνωσε ότι θα απέχει από την ψηφοφορία. Βάσει των συσχετισμών λοιπόν υπέρ του νέου εκλογικού νόμου τάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ (144 βουλευτές), οι ΑΝΕΛ (9 βουλευτές), η Ένωση Κεντρώων (9 βουλευτές) και το ΚΚΕ (15 βουλευτές).

Σημειώνεται πως η συζήτηση, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, έγινε από διήμερη τριήμερη, ώστε να μπορέσουν να τοποθετηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι βουλευτές για το ζήτημα της απλής αναλογικής. Κυβερνητικές πηγές εντάσσουν ξεκάθαρα πλέον το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι στη «σφαίρα επιρροής Μητσοτάκη», καθώς στα δύο κόμματα χρεώνουν πως για λόγους εσωτερικών – και όχι μόνο – σκοπιμοτήτων επέλεξαν «να γίνουν ουρά της Νέας Δημοκρατίας».

ΠΗΓΗ tvxs.gr




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *