Search
Wednesday 21 December 2016
  • :
  • :

Βουλή-Πολυνομοσχέδιο: Χάνεται μια ακόμη ευκαιρία να γίνουν σοβαρές αλλαγές στο τόπο, είπε ο Γ. Κουτσούκος (ΔΗΣΥ)

Τον προβληματισμό ότι βρισκόμαστε ενώπιον μιας ακόμη «χαμένης ευκαιρίας για σοβαρές αλλαγές στον τόπο» εξέφρασε ο ειδικός αγορητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Κουτσούκος, ο οποίος τόνισε ότι η κυβέρνηση νομοθετεί υπό το άγχος της αξιολόγησης και των μνημονιακών δεσμεύσεων, με αποτέλεσμα να έχει αυτοεγκλωβιστεί και να εγκλωβίζει και την κοινοβουλευτική διαδικασία στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και τις οποίες είναι αδύναμη να εκπληρώσει.

Αυτό γίνεται καταφανές από τον τρόπο που εισάγει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, επισήμανε ο κ. Κουτσούκος, αιτιολογώντας πως μετά από τουλάχιστον ένα χρόνο που τα θέματα της φοροδιαφυγής, των αδήλωτων εισοδημάτων κ.α κυριαρχούν και μετά τις ατελείωτες εξαγγελίες του κ. Αλεξιάδη, «τον οποίο ο πρωθυπουργός άλλαξε επειδή πέτυχε στο έργο του», έρχεται τώρα, στο παρά πέντε, να νομοθετήσει ακυρώνοντας και τις θετικές διατάξεις του νομοθετήματος.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Κουτσούκος, το κόμμα του δεν είναι αντίθετο με πάρα πολλά από εκείνα που επιχειρείται να ρυθμιστούν σήμερα, απεναντίας τα υποστηρίζει, εκφράζει όμως έντονους προβληματισμούς, ότι με τον τρόπο που το κάνει θα πετύχει τα αντίθετα αποτελέσματα, εξειδικεύοντας για τις διατάξεις που αφορούν στην πάταξη της φοροδιαφυγής και τα αδήλωτα εισοδήματα.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *