Search
Wednesday 21 December 2016
  • :
  • :

Βουλή-Πολυνομοσχέδιο: Εν αναμονή της τροπολογίας για την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Στην Ολομέλεια της Βουλής ξεκίνησε σήμερα η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για την αναμόρφωση του πτωχευτικού κώδικα, την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και την οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτων καταθέσεων.

Όπως έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση, στο νομοσχέδιο αυτό πρόκειται να κατατεθεί και να ψηφιστεί μέχρι την προσεχή Δευτέρα, η τροπολογία που θα κάνει πράξη την εξαγγελία αναστολής της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που έχουν πληγεί από την προσφυγική κρίση. Για την επικείμενη τροπολογία έχει επίσης προαναγγελθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ότι στην ψήφισή της θα ακολουθηθεί διαδικασία αντίστοιχη με αυτή της τροπολογίας για την έκτακτη ενίσχυση προς τους χαμηλοσυνταξιούχους, δηλαδή η υποβολή αιτήματος ονομαστικής ψηφοφορίας.

Με την έναρξη της συζήτησης ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης κάλεσε τον παριστάμενο υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή να ενημερώσει τις επόμενες ώρες το Σώμα για τις τροπολογίες που η κυβέρνηση πρόκειται να καταθέσει στο νομοσχέδιο.

Λίγες ώρες μετά την επίμαχη ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους χαμηλοσυνταξιούχους, οι γενικοί εισηγητές και ειδικοί αγορητές των κομμάτων, ανταλλάσσουν πυρά για τη διαδικασία που προέκρινε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, υποβάλλοντας αίτημα ονομαστικής και στη στάση που τήρησαν τα κόμματα. Στο επίκεντρο επίσης της αντιπαράθεσης βρίσκονται η διαπραγμάτευση, οι προσδοκίες για τα έσοδα αλλά και ο ακατάσχετος επαγγελματικός λογαριασμός, που ακόμη δεν έχει κατατεθεί στη Βουλή, ακόμη και η πολιτική για τα καζίνο, για τα οποία η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει συνολική νομοθετική παρέμβαση μέσα στον Ιανουάριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *