Search
Saturday 6 August 2016
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Βουλή: Ερώτηση για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, κατέθεσαν 13 βουλευτές της ΝΔ

Ερώτηση για το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες κατέθεσαν δεκατρείς βουλευτές της ΝΔ προς τους υπουργούς Επικρατείας Ν. Παππά, Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο και Υποδομών Χρ. Σπίρτζη. Οι βουλευτές χαρακτηρίζουν το διαγωνισμό «παρωδία, που στόχο έχει την κυβερνητικό έλεγχο των ραδιοτηλεοπτικών μέσων» και τονίζουν ότι στόχος του υπουργού Επικρατείας είναι η διαδικασία να ολοκληρωθεί προτού κριθεί η συνταγματικότητά της από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετική με την ερώτηση η ΝΔ. οι δεκατρείς βουλευτές του κόμματος τονίζουν ότι ο κ.Παππάς αφαίρεσε την αρμοδιότητα επί των αδειοδοτήσεων από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και την πήρε στα χέρια του.
Η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής:

«Με την ερώτησή τους οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνουν ότι ο Υπουργός Επικρατείας προγραμματίζει να ολοκληρώσει τη διαδικασία αδειοδότησης προτού ακόμη κριθεί η συνταγματικότητα από το Συμβούλιο της Επικρατείας της απόφασης με την οποία αφαίρεσε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.) και πήρε στα χέρια του την αδειοδοτική αρμοδιότητα. Αναφέρουν ότι η εκκρεμότητα αυτή απομειώνει το κύρος του διαγωνισμού και τονίζουν ότι είναι νομικά αναγκαίο να περιμένει η Κυβέρνηση την κρίση του δικαστηρίου πριν δημιουργηθούν τετελεσμένα που θα εγείρουν αξιώσεις των ιδιωτών σε βάρος του Δημοσίου.

Υπογραμμίζουν, ότι ενώ η Κυβέρνηση αυθαίρετα αποφάσισε να χορηγήσει μόλις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες και ενώ ο διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη, ζήτησε την εκπόνηση νέας εμπειρογνωμοσύνης για τον αριθμό των αδειών. Πρόκειται για μια εξέλιξη που αφενός δικαιώνει τα όσα έχει επισημάνει η Νέα Δημοκρατία και αφετέρου καταδεικνύει τη σκόπιμη προχειρότητα της Κυβέρνησης στην προσπάθειά της να χειραγωγήσει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας σημειώνουν ακόμη ότι η απόφαση της Κυβέρνησης να αναθέσει στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.) το σχεδιασμό και την εκτέλεση της ηλεκτρονικής δημοπρασίας για την κατακύρωση των τεσσάρων αδειών προκαλεί θυμηδία και τονίζουν ότι η δήθεν ηλεκτρονική δημοπρασία, που σχεδιάζει η Ε.Ε.Τ.Τ., τελικά δεν είναι και τόσο ηλεκτρονική με αποτέλεσμα να εγείρονται συνθήκες αδιαφάνειας και διαβλητότητας της όλης διαδικασίας.

Υπογραμμίζουν σχετικά, ως προφανώς ασυμβίβαστο το γεγονός ότι ο αρμόδιος Υπουργός κ. Σπίρτζης «αναθέτει τη διενέργεια της ηλεκτρονικής δημοπρασίας στην Ε.Ε.Τ.Τ. την οποία εποπτεύει, και την ίδια στιγμή στη διαγωνιστική διαδικασία που καλείται να ολοκληρώσει η Αρχή να συμμετέχει επιχειρηματίας που συνδέεται προσωπικά μαζί του, και όλως τυχαίως ο πατέρας του ίδιου να λαμβάνει παράλληλα δημόσια έργα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, μετά από κατατμήσεις που έχει αποφασίσει ο ίδιος Υπουργός».

ΠΗΓΗ protothema.gr




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *