Search
Thursday 23 February 2017
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Βλ. Πούτιν: Ο στόχος της Μόσχας στην Συρία είναι η «σταθεροποίηση μιας νόμιμης εξουσίας»

Print Friendly

Ο στόχος της Ρωσίας στην Συρία είναι η «σταθεροποίηση μιας νόμιμης εξουσίας» και να δώσει «ένα αποφασιστικό πλήγμα» στην τρομοκρατία, δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις ξεκινούν εκ νέου σήμερα στην Γενεύη της Ελβετίας, δέκα μήνες μετά την κατάρρευση του προηγούμενου γύρου των συνομιλιών. «Δεν θέτουμε ως στόχο να αναμειχθούμε στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας», όπου η Μόσχα έχει επέμβει στρατιωτικά από τον Σεπτέμβριο του 2015 για να στηρίξει τις δυνάμεις της κυβέρνησης του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, τόνισε ο Πούτιν.

Σε ομιλία του προς αξιωματικούς του ρωσικού στόλου που επέστρεψε από την Συρία, ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι η Μόσχα, πιστός σύμμαχος του καθεστώτος της Δαμασκού, έχει «στόχο την σταθεροποίηση μιας νόμιμης εξουσίας στην χώρα και να δώσει ένα αποφασιστικό πλήγμα στην διεθνή τρομοκρατία». «Όσο πιο σύντομα επέλθει μια πολιτική λύση στη χώρα, η διεθνής κοινότητα θα έχει περισσότερες ευκαιρίες για να δώσει ένα τέλος στην μάστιγα της τρομοκρατίας στη συριακή επικράτεια», πρόσθεσε, σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας του που μετέδωσε η ρωσική τηλεόραση.

Όπως υποστήριξε, οι δυνάμεις του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού κατά την αποστολή τους στην Συρία «συνέβαλαν άμεσα στην ασφάλεια της Ρωσίας». Οι δηλώσεις του Ρώσου προέδρου έγιναν καθώς οι συνομιλίες μεταξύ των εκπροσώπων της συριακής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης ξαναρχίσουν στην Γενεύη, ενώ οι σύροι αντάρτες που φέρουν την υποστήριξη της Τουρκίας ανακοίνωσαν την «πλήρη απελευθέρωση» της πόλης αλ Μπαμπ, το τελευταίο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία.

ΠΗΓΗ alphatv.gr




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *