Search
Saturday 2 July 2016
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Βίτσας: Η συμφωνία με Cosco να λειτουργήσει προς όφελος του Πειραιά

ΠΕΙΡΑΙΑΣ
“Δόθηκε υπερβολική σημασία σε μια σειρά πράγματα που υπήρχαν στη σύμβαση, ενώ παράλληλα υπάρχει μια συνεχής τάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαξιώνει τη χώρα”, σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δ. Βίτσας, την αντιπαράθεση κυβέρνησης αντιπολίτευσης για τον κυρωτικό νόμο παραχώρησης του λιμανιού του Πειραιά.

“Για τα πολιτικά κόμματα του κατεστημένου, το δημόσιο είναι οι πελατειακές σχέσεις. Για μας το δημόσιο είναι μαζί με όλα τα άλλα και ανάπτυξη”, ανέφερε σχετικά, μιλώντας στο Ρ/Σ Κανάλι 1 του Πειραιά.

Διευκρίνισε δε ότι “παράρτημα του κυρωτικού νόμου είναι η ίδια η σύμβαση και στη σύμβαση όλα αυτά περιγράφονταν. Το νομικό γραφείο της Cosco ζήτησε κάποια από αυτή να μπουν στον νόμο, όπως και έγινε. Εκεί τελειώνει και η συζήτηση”.

Παράλληλα, αφού επισήμανε ότι η σύμβαση “πρέπει να λειτουργήσει και με στήριξη και υποστήριξη των δικαιωμάτων που έχουν οι εργαζόμενοι, να παρακολουθηθεί και να κριθεί”, εκτίμησε περαιτέρω ότι “μπορεί να δώσει έναν αναγκαίο αέρα και στον Πειραιά, στο βαθμό που γίνουν κατάλληλες επενδύσεις και στο βαθμό που θα διασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα”.

“Το γεγονός ότι κερδίσαμε το χώρο των Λιπασμάτων και στη Σαλαμίνα κερδίσαμε αρχαιολογικούς χώρους, είναι σημαντικά πράγματα. Το ζήτημα της παραχώρησης του χώρου των Λιπασμάτων πρέπει να δούμε – ο δήμαρχος Κερατσινίου όπως και οι άλλοι δήμοι δουλεύουν προς αυτή την κατεύθυνση – με ποιο τρόπο, και τμηματικά αν χρειαστεί, θα διαμορφωθεί ο χώρος επ’ ωφελεία των συμφερόντων των κατοίκων” συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κίνα ο κ. Βίτσας εκτίμησε ότι “θα υπογραφούν πολύ σημαντικές συμφωνίες πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα συνεργασιών, γιατί αυτό που χρειαζόμαστε αυτή της στιγμή είναι βιομηχανική συμμετοχή και βιομηχανική ανάπτυξη”.

Σημειώνεται ότι μεταξύ άλλων, τον πρωθυπουργό συνοδεύουν αντιπροσωπεία της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) και των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ).

Εξάλλου, επανέλαβε ότι το υπουργείο προωθεί νομοσχέδιο για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας “με προτεραιότητα να γίνει μια διαδικασία παραχωρήσεων σε Δήμους ή ακόμα και σε ιδιώτες”, που θα περιλαμβάνει τη συνδιαμόρφωση μελέτης βιωσιμότητας “που πρέπει να την ακολουθήσουμε, γιατί πολλές φορές, χώροι παραχωρήθηκαν, αλλά για διάφορους λόγους ή και λόγω οικονομικής αδυναμίας, μετατράπηκαν σε ανενεργούς χώρους ή και σε σκουπιδότοπους”.

Τέλος κατέστησε σαφές ότι “το σύστημα διαπλοκής θα το χτυπήσουμε και δεν θα κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω”, διαπίστωσε ότι η επικοινωνιακή προσπάθεια περί “αριστερής παρένθεσης” έκανε και κάποιους από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να είναι πιο επιφυλακτικοί, τώρα όμως βλέπουν ποια είναι η πραγματικότητα, επαναλαμβάνοντας ότι “πρέπει να αφεθεί η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και βέβαια καθένας δικαιούται της νόμιμης υπεράσπισής του”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *