Search
Friday 5 August 2016
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Βενιζέλος: Περάσαμε ξυστά από την κατάλυση των ελευθεριών

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
«Περάσαμε ξυστά από την κατάλυση των ελευθεριών, την κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος», είπε ο πρώην πρόεδρος του ΠαΣοΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις του συμβούλου του τέως υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, Τζειμς Γκάλμπρεϊθ, για το Σχέδιο Β’ μιλώντας στο Mega.

Συμπλήρωσε δε ότι η προκλητική αφέλεια του κ. Γκαλμπρέιθ συναντά την πονηριά. Για τις ενέργειες του κ. Βαρουφάκη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος καταλόγισε ευθύνες στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, καθώς, όπως είπε: «….ήταν επιλογή του κ. Τσίπρα να οδηγηθούν τα πράγματα στα άκρα. Ο κ. Βαρουφάκης ήταν επιλογή του κ. Τσίπρα. Με την ίδια ευκολία που τον έκανε υπουργό, με την ίδια ευκολία τον έβγαλε».

Ο κ. Βενιζέλος σχολίασε την κατάθεση νόμου της κυβέρνησης για την απλή αναλογική, λέγοντας ότι η ψήφος στα 17 σημαίνει ότι αποκτούν δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές και πολίτες 16 ετών, ρύθμιση που χρειάζεται απλή πλειοψηφία 151 βουλευτών για να εφαρμοστεί.

Επίσης σχολίασε ως «δήθεν» την πρωτοβουλία της κυβέρνησης, που υποχρεώνει την αντιπολίτευση να αρνηθεί τώρα και να δώσει λύση μετά τις εκλογές, ώστε να μην εφαρμοστεί ο εκλογικός νόμος του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξήγησε ακόμη ότι η πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για την απλή αναλογική πριν από έναν χρόνο ήταν επιλογή κατά του τυχοδιωκτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να γίνει κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τη συμμετοχή του.

Για το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ο κ. Βενιζέλος τόνισε την «αντισυνταγματικότητα», εξηγώντας ότι η κυβέρνηση δεν είχε δικαίωμα να παρακάμψει το ΕΣΡ, ούτε και να περιορίσει τον αριθμό των αδειών σε τέσσερις, συμπληρώνοντας ότι κυβέρνηση το κάνει για να ελέγξει την ενημέρωση.

Πηγή: sofokleousin.gr, Φωτογραφία: ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ, ΑΠΕ-ΜΠΕ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *