Search
Thursday 19 May 2016
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Αυτοί είναι οι μουσουλμάνοι πολιτικοί που θέλει να σκοτώσει ο ISIS (ΦΩΤΟ)

Baroness Warsi

Baroness Warsi

Έναν «κατάλογο θανάτου» μουσουλμάνων πολιτικών με το χαρακτηρισμό «αποστάτες» έχει κυκλοφορήσει ο ISIS.

Nihad Awad

Nihad Awad

H Βαρόνη Sayeeda Warsi, Βρετανο-Πακιστάνη δικηγόρος και πολιτικός, πρώην συμπρόεδρος του Συντηρητικού κόμματος της Βρετανίας και η πρώτη μουσουλμάνα γυναίκα στο υπουργικό συμβούλιο, και ο Sajid Javid,  Υφυπουργός Επιχειρήσεων, Καινοτομίας και Δεξιοτήτων, είδαν  το όνομά τους ως στόχοι στο τελευταίο τεύχος του Dabiq, του περιοδικού προπαγάνδας του ISIS.

Άλλοι πολιτικοί που βρίσκονται στη λίστα ήταν από τις ΗΠΑ ο γερουσιαστής Keith Ellison, ο οποίος ήταν ο πρώτος μουσουλμάνος εκλεγμένος στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, και η βοηθός της Χίλαρι Κλίντον Χούμα Αμπεντίν.

Keith Ellison

Keith Ellison

Τα άτομα που βρίσκονται στη λίστα αποκαλόυνται “απροκάλυπτοι σταυροφόροι” και το άρθρο στ οπεριοδικό καλεί:  “Σκοτώστε τους ιμάμηδες της kuffar (άπιστοι) στη Δύση”.

Το άρθρο ενθάρρυνε τους υποστηρικτές του ISIS ανά τον κόσμο «να σκοτώσουν τους σταυροφόρους και άλλους δύσπιστους και αποστάτες».

Η Βαρόνη Warsi έχει μιλήσει έντονα ενάντια στον ISIS, καλώντας την ομάδα των τζιχαντιστών «διαβολική», και τον Δεκέμβριο πρότεινε τα τζαμιά στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσαν να σχεδιαστουν χωρίς μιναρέδες ως πιο “παραδοσιακά βρετανικό μοντέλο”.

Sajid Javid

Sajid Javid

Ο Javid, από την πλευρά του προέτρεψε τους Βρετανούς μουσουλμάνους για την αντιμετώπιση του εξτρεμισμού.

Ο Ellison κυκλοφορήσει μια δήλωση μετά την απειλή, κατά του προσώπου του στην οποία ανέφερε: “Το γεγονός ότι είμαι στόχος του Daesh σημαίνει πως παλεύω για πράγματα όπως η δικαιοσύνη, η ανεκτικότητα. Το Daesh είναι μια ομάδα από ψεύτες, δολοφόνους, βασανιστές και βιαστές. Κανένας μουσουλμάνος από όσους ξέρω αναγνωρίζουν αυτά που κηρύττουν”

Τέλος και ο εθνικός εκτελεστικός διευθυντής του Συμβουλίου Αμερικανο-ισλαμικών Σχέσεων, Nihad Awad, κατονομάστηκε επίσης ως στόχος από τον ISIS.

Huma Abedin

Huma Abedin

Ο ίδιος δήλωσε σχετικά “Η ζωή και ο θάνατος μας είναι στα χέρια του Θεού, πιστεύω ότι αυτή η απειλή είναι μια αντανάκλαση του τι εξαιρετικό έργο κάνουμε kai σε αντίθεση με το αντι-ισλαμικο μήνυμα και τις βάναυσες ενέργειες του ISIS και άλλων τρομοκρατικών ομάδων το έργο αυτό αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε τέτοιου είδους.. απειλές”.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *