Search
Τρίτη 12 Απρίλιος 2016
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Ασκήσεις με πραγματικά πυρά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου

Μ109
Στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά, διεξήχθησαν σε Χίο, Λέσβο και Ρόδο, τις προηγούμενες μέρες με τη συμμετοχή σχεδόν του συνόλου του στρατιωτικού υλικού και του προσωπικού.

Ειδικότερα, από 04 έως 07 Απρ 2016, πραγματοποιήθηκε τετραήμερο επιχειρησιακής εκπαίδευσης των Μονάδων Πυροβολικού της 95 ΑΔΤΕ στη νήσο Ρόδο.

Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής δραστηριότητας, πέραν της εκτέλεση βολών πυροβολικού με πραγματικά πυρά, δοκιμάστηκαν και εφαρμόστηκαν με τα σχέδια Ετοιμότητας και Συναγερμού και αναπτύχθηκαν τα ενσύρματα και ασύρματα δίκτυα επικοινωνιών.

Ακόμη τις ίδιες ημερομηνίες, πραγματοποιήθηκε τετραήμερο επιχειρησιακής εκπαίδευσης των Μονάδων της 98 ΑΔΤΕ στη νήσο Λέσβο. Κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας εκτελέσθηκαν βολές ημέρα και νύχτα με όλα τα διαθέσιμα μέσα πυρός του Σχηματισμού.

Επίσης στις 5 και 6 Απριλίου 2016, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης της ΑΣΔΕΝ, εκτελέσθηκαν βολές με όλα τα διατιθέμενα μέσα πυρός της 96 ΑΔΤΕ στη νήσο Χίο. Στην εκπαιδευτική δραστηριότητα συμμετείχε προσωπικό από σύνολο των
Μονάδων και ανεξαρτήτων Υπομονάδων του Σχηματισμού.

Ακόμη στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης των Μονάδων της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, από 04 έως 07 Απριλίου 2016, πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση στα αντικείμενα αναρριχήσεων – καταρριχήσεων σε Πύργο Τεχνικής Αναρρίχησης.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *