Search
Thursday 16 February 2017
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Αντάρτες των Ρεπουμπλικάνων προειδοποιούν πως το κόμμα κινδυνεύει με βαριά ήττα αν ο Φιγιόν παραμείνει υποψήφιος

Print Friendly

Ο Φρανσουά Φιγιόν, ο υποψήφιος της συντηρητικής παράταξης στις προεδρικές εκλογές, δέχθηκε νέα πυρά σήμερα από το δικό του στρατόπεδο, την ώρα που προσπαθεί να διασώσει την εκστρατεία του μέσω επαφών και διαπραγματεύσεων με τον πρώην πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

Ο Ζορζ Φενέκ, ένας από τους αντάρτες βουλευτές του κόμματος Οι Ρεπουμπλικάνοι (LR), επανήλθε σήμερα στη θέση του πως ο Φιγιόν δεν πρέπει να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του Απριλίου και του Μαΐου διότι οι ψηφοφόροι εγκαταλείπουν το κόμμα.

Ο Φενέκ είναι ένας από τους πολιτικούς που εξαπολύουν τις πιο σκληρές επιθέσεις στον Φιγιόν αφότου η προεκλογική εκστρατεία του πρώην πρωθυπουργού της Γαλλίας εκτροχιάστηκε εξαιτίας του σκανδάλου της αργομισθίας της συζύγου του ? πολύ περισσότερο διότι η Πενέλοπι Φιγιόν εισέπραττε χρήματα από το γαλλικό κοινοβούλιο.

Καθώς απομένουν δέκα εβδομάδες ως τις εκλογές, ο Φρανσουά Φιγιόν, ο μέχρι πρότινος επικρατέστερος υποψήφιος, βλέπει τον ανεξάρτητο κεντρώο Εμανουέλ Μακρόν να προηγείται στις δημοσκοπήσεις, ενώ τον έχει υποσκελίσει και η ηγέτιδα του ακροδεξιού, αντιευρωπαϊκού Εθνικού Μετώπου (FN), Μαρίν Λεπέν.

«Εύχομαι να κάνω λάθος, αλλά πλέον δεν μπορώ να πιστέψω, διότι βλέπω την αντίδραση των ψηφοφόρων. Δεν θέλουν να μας ψηφίσουν πλέον», είπε ο Φενέκ στο Radio Classique.

Ο κοινοβουλευτικός των Ρεπουμπλικάνων έκανε τη δήλωση αυτή μία ημέρα μετά την πρωτοβουλία του να συγκληθεί μια συνεδρίαση της ηγετικής ομάδας του κόμματος για να τοποθετηθεί σχετικά με την απόφαση του Φιγιόν να συνεχίσει την εκστρατεία του, την οποία όμως αργότερα απέσυρε.

Ο Φενέκ, βουλευτής που θεωρείται πιστός στον Σαρκοζί σε ένα κόμμα όπου οι εσωκομματικές έριδες συνεχίζονται, είπε πως σε μια συνάντηση που είχαν ο Φιγιόν και το δικό του στρατόπεδο, ανταλλάχθηκαν «συγχαρητήρια» και πρόσθεσε ότι «κανένας δεν θέλει να του πει την αλήθεια ? ή ελάχιστοι το επιθυμούν».

«Ξεκινώντας από αυτό το σημείο, πάμε κατευθείαν στον τοίχο», συνέχισε. «Υπάρχουν και άλλοι στο κόμμα μας που χαίρουν σεβασμού, είναι νέοι και είναι ικανοί να κυβερνήσουν τη χώρα», πρόσθεσε.

Ο Φιγιόν ήταν το φαβορί της κούρσας για την προεδρία ως τις αποκαλύψεις μιας εφημερίδας σχετικά με την δουλειά της ουαλής συζύγου του. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η εφημερίδα Le Canard Encha?n?, η Φιγιόν ελάχιστα εργάστηκε παρότι έλαβε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τα χρήματα των φορολογουμένων ως βοηθός βουλευτή.

Ο πρώην πρωθυπουργός δηλώνει ότι η σύζυγός του εργαζόταν στ’ αλήθεια και δεν υπάρχει τίποτε το αξιόμεμπτο από την πλευρά του ζεύγους. Έχει αρχίσει έρευνα.

Ο Φιγιόν είχε σήμερα συνάντηση με τον Σαρκοζί, τον οποίο κέρδισε στην εσωκομματική διαδικασία του Νοεμβρίου.

Η σεναριολογία θέλει τον Φιγιόν να επιδίωξε να λάβει από τον Σαρκοζί διαβεβαιώσεις ότι θα κρατήσει τους αντάρτες υπό έλεγχο. Μια πηγή προσκείμενη στο στρατόπεδο του Φιγιόν είπε πως η συνάντηση έγινε σε «θερμή ατμόσφαιρα».

Δεν υπήρξε τίποτε επίσημο από την πλευρά του Σαρκοζί, ηγέτη μιας ισχυρής τάσης στο LR.

Ο Φιγιόν συνεχίζει την εκστρατεία του με μια προεκλογική εκδήλωση στο Παρίσι.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *