Search
Thursday 4 August 2016
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Αλλεπάλληλα ραντεβού Κ. Μητσοτάκη σε Λονδίνο και Φρανκφούρτη με μεγάλους ξένους επενδυτές

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Αλλεπάλληλα ραντεβού με μεγάλα ξένα funds πραγματοποιεί στο Λονδίνο από το πρωί της Δευτέρας ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στα πλαίσια τριήμερων επαφών με τους βασικότερους παίκτες των διεθνών αγορών που θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη με την συνάντηση του με τον επικεφαλής της ΕΚΤ Mario Draghi και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της τράπεζας Benoit Coeure.

Ήδη το πρωί της Δευτέρας συναντήθηκε με το επιτελείου της PIMCO του μεγαλύτερου διαχειριστή αμοιβαίων κεφαλαίων διεθνώς ενώ έπεται σειρά συναντήσεων με κορυφαία στελέχη μεγάλων ξένων funds όπως τα Blackrock, Blackstone, Paulson, Brevan Howard, Capital, Schroder, Soros, KKR και δεκάδες άλλα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συναντήσεις και με το επιτελείο των Financial Times σήμερα και της Deutsche Welle την Τετάρτη.

Συνολικά περί τα εκατό επενδυτικά κεφάλαια έχουν προεγγραφεί για να συμμετάσχουν στις επαφές αυτές αριθμός που προκαλεί αίσθηση σε όσους γνωρίζουν τους πολύ ποιο περιορισμένους αριθμούς που έχουν συγκεντρώσει τα τελευταία χρόνια παρόμοιες ελληνικού ενδιαφέροντος επενδυτικές εκδηλώσεις .

Τραπεζικές πηγές από το Λονδίνο αναφέρουν στην «Κ» πως το ενδιαφέρον για κατ’ ίδιαν συνομιλίες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ιδιαίτατα αυξημένο, ειδικά μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν τόσο τον ίδιο όσο και τη ΝΔ να προηγούνται σημαντικά του κυβερνώντος κόμματος σε όλα τα ποιοτικά και ποσοτικά στοιχεία.

«Ο Μητσοτάκης αντιμετωπίζεται ως ο de facto επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας και είναι φυσικό όσοι έχουν τοποθετήσει κεφάλαια στην Ελλάδα αλλά και όσοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να θέλουν να διαμορφώσουν άποψη από πρώτο χέρι για τις προσθέσεις του», σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Στην διοργάνωση των συναντήσεων που περιλαμβάνουν και ραντεβού ένας προς έναν και ομαδικές παρουσιάσεις, ρόλο ενορχηστρωτή έχουν, πέραν από το επιτελείο του Κ. Μητσοτάκη, και η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sacks και η γερμανική Deutsche Bank.

Τη Δευτέρα το βράδυ ο αρχηγός της ΝΔ θα παραστεί σε δείπνο που διοργανώνουν οι δυο επενδυτικές τράπεζες για τους συμμετέχοντες ενώ την Τρίτη η ατζέντα περιλάμβανε πρόγευμα εργασίας, τετράωρο επενδυτικό forum και το απόγευμα αναχώρηση για την Φρανκφούρτη. Στην έδρα της ΕΚΤ θα πραγματοποιηθούν το πρωί της Τετάρτης περαιτέρω συναντήσεις με επενδυτικά κεφάλαια σε ξενοδοχείο της πόλης και το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί η συνάντηση με τον Mario Draghi και τους συνεργάτες του.

Από τη λίστα των ξένων επενδυτικών κεφαλαίων που συμμετέχουν στις συναντήσεις με τον Κ. Μητσοτάκη ενδεικτικά αναφέρονται τα Amiya, Anchorage Capital Europe, Apollo, Autonomy, Blackrock, Blackstone, Blue Mountain, Bluecrest, BMO Global Asset Management, Brevan Howard, Brookfield, Bybrook, Camares, Canyon, Capital, Carmignac, Centerbridge, Claren Road, Commonwealth, DeShaw, Duet, Eaton Vance, EMSO, Eton Park, Farallon, Finisterre, Fintech, Fosun, Gemsstock, Glenpoint, Goldentree, Graticule, GSO, H2O, HBK, Ice Canyon, ING Bank, Invesco EU Team, King Street, KKR, Lancaster, M&G, Macrosynergy, Majedie, Marathon, Marshall Wace, Monarch, Moore Capital, NN, NNP, Norges, Numen, Oakhill, Observatory, Oceanwood, Paulson, Pelham, Perry Capital, Pharo, PIMCO, Robeco, Rokos, Samco, Schroder Investment, Soros, Spinnaker, Standish, TPG, Varde, Warburg Pincus, Wellington, Warburg Pincus, Wellington και York Capital Management.

Ένας μεγάλος αριθμός εξ αυτών έχει ήδη σημαντικές θέσεις σε ελληνικές εισηγμένες επιχειρήσεις, ελέγχει αξιοσημείωτα ποσοστά του μετοχικού κεφαλαίου ελληνικών τραπεζών ή και διακρατεί σημαντικό ποσοστό του στοκ των ελληνικών κρατικών ομολόγων που βρίσκονται στα χέρια του ιδιωτικού τομέα.

Πηγή: kathimerini.gr




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *