Search
Wednesday 19 October 2016
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Αλ. Τσίπρας: Αλλαγή στην Ευρώπη από τις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις

Ανοικτή πρόσκληση διαλόγου και συμπόρευσης σε δυνάμεις και προσωπικότητες της Αριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων, ενόψει του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας σε εκ’δήλωση του ευρωβουλευτή Δημ. Παπαδημούλη. Σημειωτέον ότι στο ακροατήριο ήταν ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

«Σ’ αυτό τον αγώνα δεν μπορεί να περισσεύει κανείς και καμία» είπε ο πρωθυπουργός για να υπογραμμίσει με νόημα: «Γνωρίζω ότι στο Συνέδριο δεν μπορούν να μετέχουν δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας επειδή έκαναν αυτοκαταστροφικές επιλογές, στοιχιζόμενες πίσω από ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές»

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη καμπή για το μέλλον της Ευρώπης καθώς εξελίσσεται μια καθοριστική αναμέτρηση σε όλα τα επίπεδα, με καθαρό πολιτικό πρόσημο, ο προοδευτικός πόλος από τη μια, ο συντηρητικός και υπερσυνητηρικός από την άλλη».. Πρόσθεσε ότι «οι προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις πρέπει να δουλέψουμε από κοινού για μια αλλαγή στην Ευρώπη, γιατί αν δεν αλλάξει η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει σοβαρά υπαρξιακά προβλήματα». «Γι’ αυτό», σημείωσε «πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι όσοι κατατάσσουμε τους εαυτούς μας στις πολιτικές δυνάμεις της προόδου ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να λειτουργούμε τόσο κατακερματισμένα όσο κατακερματισμένη είναι και η ΕΕ».

ΠΗΓΗ thetoc.gr




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *