Search
Friday 30 December 2016
  • :
  • :

Αγνοείται ο Έλληνας πρέσβης στη Βραζιλία

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ
Ο πρέσβης της Ελλάδας στη Βραζιλία, Κυριάκος Αμοιρίδης αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές της χώρας. Η υπόθεση έχει λάβει διαστάσεις στον Βραζιλιάνικο Τύπο. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο πρέσβης έχει εξαφανιστεί εδώ και τρεις ημέρες κι αναζητείται από τότε. Την είδηση έχει επιβεβαιώσει και η η βραζιλιάνικη αστυνομία και μάλιστα την υπόθεση ανέλαβε η υπηρεσία ανθρωποκτονιών του Ρίο ντε Τζανέιρο, αν και η πρεσβεία της Ελλάδας βρίσκεται στην πρωτεύουσα της χώρας Μπραζίλια.

Ο 59χρονος διπλωμάτης διετέλεσε πρόξενος στο Ρίο από το 2001 ως το 2004, ενώ υπηρετεί πρέσβης στη Βραζιλία από τον Ιανουάριο του 2015.

Πηγή προσκείμενη στην ελληνική πρεσβεία, μιλώντας στην εφημερίδα Folha, είπε ότι η πρεσβεία ενημέρωσε την αστυνομία και το υπουργείο της Βραζιλίας, καθώς και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Αξιωματούχος ανέφερε πως επικοινώνησε μέσω γραπτών μηνυμάτων με τον πρέσβη το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, επισημαίνοντας πως «δεν ήταν βέβαιος ότι ήταν ο ίδιος που απαντούσε στα μηνύματα». Δεύτερος αξιωματούχος μιλώντας στην εφημερίδα Folha δήλωσε: «Αναμένουμε τις βραζιλιάνικες αρχές». Η σύζυγός του δήλωσε την εξαφάνισή του στην αστυνομία αφού δεν κατάφερε να επικοινωνήσει μαζί του.

Προς το παρόν ούτε η ελληνική πρεσβεία στη Μπραζίλια, ούτε το ελληνικό προξενείο στο Ρίο έχουν πραγματοποιήσει οποιοδήποτε επίσημο σχόλιο σχετικά με την υπόθεση.

ύμφωνα με την πληροφόρηση του ΥΠΕΞ, τα ίχνη του 59χρονου χάθηκαν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας και η αστυνομία της Βραζιλίας διενεργεί έρευνα σχετικά με την υπόθεση. Ο κ. Αμοιρίδης, είναι παντρεμένος κι έχει ένα παιδί, έκανε χρήση της άδειάς του για την χριστουγεννιάτικη περίοδο όταν εξαφανίστηκε, και αναφέρθηκε πως το κινητό τηλέφωνό του είναι απενεργοποιημένο.

Η αστυνομία της χώρας καλεί όσους γνωρίζουν οποιαδήποτε πληροφορία να επικοινωνήσουν με την τηλεφωνική γραμμή (21) 2334-8823 e 2334-8835




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *