Search
Saturday 6 August 2016
  • :
  • :
Επικαιρότητα

Αβραμόπουλος: Yπολείπεται του στόχου o ρυθμός μετεγκατάστασης προσφύγων

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Απάντηση εκ μέρους της Κομισιόν έδωσε ο Αρμόδιος Επίτροπος για θέματα Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά από σχετική ερώτηση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, αναφορικά με τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην μετεγκατάσταση προσφύγων.

Συγκεκριμένα, ο Επίτροπος Αβραμόπουλος παραδέχεται ότι ο ρυθμός μετεγκατάστασης «υπολείπεται κατά πολύ του προταθέντος στόχου των 6.000 ανά μήνα».

Παράλληλα ο σημειώνει πως δεν υπάρχει προθυμία και πολιτική βούληση από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Υπογραμμίζει ότι «είναι σε εξέλιξη μέτρα για να επιταχυνθεί η διαδικασία» καθώς και ότι «ο ρυθμός μετεγκατάστασης μπορεί να επιτευχθεί γρήγορα», χωρίς όμως να προσδιορίζει τα μέτρα ή να αναλαμβάνει συγκεκριμένες ποσοτικές και χρονικές δεσμεύσεις για αυτά.

Επίσης, η Κομισιόν μέσω του Aρμόδιου Eπιτρόπου, Δημ. Αβραμόπουλου «καλεί συνεχώς τα κράτη μέλη να αυξήσουν δραστικά τις προσπάθειες μετεγκατάστασης, ώστε να μετριαστεί η επείγουσα ανθρωπιστική κατάσταση στην Ελλάδα» και «για να αποτραπεί η επιδείνωση της κατάστασης στην Ιταλία, όπου οι μεταναστευτικές ροές αυξάνονται συνεχώς».

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, με αφορμή τα στοιχεία που δημοσίευσε η Κομισιόν στις 25 Απριλίου 2016, και που δείχνουν πως σε συνολο 66.400 προσφύγων που είναι ο ευρωπαϊκός στόχος, μόνο 864 έχουν συμπεριληφθεί στα σχέδια μετεγκατάστασης, είχε καταθέσει ερώτηση προς τη Κομισιόν ζητώντας λεπτομέρειες για τις αιτίες των μεγάλων καθυστερήσεων καθώς και για πιθανά μέτρα που εκείνη σκοπεύει να λάβει «για τις χώρες που αρνούνται πεισματικά να επιμερισθούν τις Ευρωπαϊκές ευθύνες που τους αναλογούν».

Πηγή: news.in.gr, Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *