Search
Friday 22 July 2016
  • :
  • :
Επικαιρότητα

9,5 εκατομμύρια Έλληνες ονειρεύονται 9,5 εκατομμύρια ευρώ…

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ
Το αστρονομικό ποσό των 9.500.000 ευρώ θα μοιραστούν οι τυχεροί της 1ης κατηγορίας στην κλήρωση της Κυριακής 15/05 μετά το τζακ ποτ που σημειώθηκε κατά την προηγούμενη  διαλογή της 1704ης κλήρωσης του Τζόκερ.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο τζακ ποτ του 2016 κι ένα από τα μεγαλύτερα στην ιστορία του παιχνιδιού. Τον Απρίλιο του 2010, μετά από 14 τζακ ποτ, τρεις σούπερ τυχεροί μοιράστηκαν 19,2 εκ. ευρώ. Τον Νοέμβριο του 2014 δύο υπερ-τυχεροί κέρδισαν 18,4 εκ. ευρώ.

Έτσι, χιλιάδες υποψήφιοι εκατομμυριούχοι ρίχνονται στη μάχη του τυχερού δελτίου που θα τους αλλάξει τη ζωή.

Ήδη επικρατεί το αδιαχώρητο στα πρακτορεία ΟΠΑΠ σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ η προσέλευση των υποψήφιων τυχερών αναμένεται να κορυφωθεί το μεσημέρι της Κυριακής.

Θα ήθελα απλά να πω στους υποψήφιους εκατομμυριούχους τα εξής:

  1. Η πιθανότητα να κερδίσεις το Τζόκερ λέγεται στη Στατιστική, μαθηματική ελπίδα, υπάρχει δηλαδή μόνο στα Μαθηματικά. Στην πραγματική ζωή είναι τόσο μικρή που δεν πρέπει να τη σκέφτεσαι καθόλου.
  2. Οι καπνιστές και οι παίκτες σε παιχνίδια τζόγου πληρώνουν περισσότερους φόρους από τους υπόλοιπους πολίτες. Οι πρώτοι βλάπτουν την υγεία τους, οι δεύτεροι την ψυχολογία τους.
  3. Τόσο το κάπνισμα όσο και ο τζόγος είναι εθιστικός.
  4. Σύμφωνα με μετρήσεις του Harvard, η ανθρώπινη ευτυχία φτάνει στο μάξιμουμ με 000 $ καθαρό ετήσιο ατομικό εισόδημα. Τα από εκεί και πάνω χρήματα ΔΕΝ μπορούν να προσθέσουν τίποτε στην ανθρώπινη ευτυχία.
  5. Σύμφωνα με στατιστικές που μου έδωσε Διευθυντής της πρώην Εμπορικής Τράπεζας, που συνεργαζόταν με τον ΟΠΑΠ και τα Ελληνικά Λαχεία, οι μισοί από τους «τυχερούς» που κέρδισαν λαχείο ή τζόκερ είχαν άσχημο τέλος. Είτε σκόρπισαν τα λεφτά τους σε λάθος επενδύσεις είτε αρρώστησαν είτε σκοτώθηκαν σε τροχαίο με τα πανάκριβα αυτοκίνητα που αγόρασαν.
  6. Η υπερβολική χαρά προκαλεί στον ανθρώπινο εγκέφαλο τις ίδιες αντιδράσεις με την υπερβολική λύπη. Αυτός «τρελάθηκε από τη χαρά του», λέει η σοφή ελληνική παροιμία και όπως κάθε παροιμία δεν κάνει λάθος. Θυμηθείτε την παλαιότερη διαφήμιση του ΟΠΑΠ που δείχνει τον πρώτο τυχερό να χοροπηδάει και να κάνει βόλτα πάνω σε έναν ελέφαντα «τρελός» από τη χαρά του!
  7. Όσο περισσότερο αποδομείται ο παραγωγικός ιστός μιας χώρας, τόσο περισσότερο ανθίζει ο τζόγος. Είναι αστείο μία παντελώς πτωχευμένη χώρα να κατοικείται από υποψήφιους εκατομμυριούχους!!
  8. Όλοι οι άνθρωποι έχουν τύχη μόνο που συχνά είναι μεταμορφωμένη σε σκληρή δουλειά.
  9. Αν δεν μπορείς να βρεις δουλειά, φτιάξε μια δουλειά.
  10. Για κανέναν άνθρωπο μην αποφανθείς εάν είναι τυχερός ή όχι, αν δεν δεις το τέλος της ζωής του [π.χ. βλ. Ωνάσης: Κατέκτησε τον κόσμο αλλά έχασε τον γιο του].
  11. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία…, αλλά έστω και τελευταία…, πεθαίνει!

Φωτογραφία: matchmillionaire.org

Στάθης Παπαγιαννίδης

Στάθης Παπαγιαννίδης

Ο Στάθης Παπαγιαννίδης γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, μεγάλωσε στην Αθήνα, σπούδασε στην Πάτρα, μετεκπαιδεύτηκε στο Λονδίνο και τώρα ζει στο Λαύριο.

Δεν πίστεψε στο τρένο της Πληροφορικής (βλ. Βοηθήστε τους Κομπιουτεράδες, εκδ. Θέμα 1992), ούτε στο θαύμα του εκσυγχρονισμού και του ευρώ (βλ. το Αλφαβητάρι του Εκσυγχρονισμένου, εκδ. Δίαυλος 2001).

Αντίθετα, πιστεύει στη βέλτιστη αξιοποίηση του χρόνου (βλ. Πως θα γίνεις πλούσιος σε χρόνο, εκδ. Πατάκη 2007) και στη χαρά της δημιουργικότητας που ξεπερνά την απόλαυση της κατανάλωσης (Καταναλωτική Νοημοσύνη, το παρόν βιβλίο).

Με σπουδές στην πληροφορική και τα οικονομικά (Πολυτεχνείο Πατρών, London School of Economics) και πολυετή τραπεζική εμπειρία (Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank), ο συγγραφέας καταθέτει μια διαφορετική πρόταση στην οικονομική κρίση που μας βρήκε τόσο απροετοίμαστους.

Μια πρόταση που λέει ότι το φως δε βρίσκεται στην άκρη του τούνελ αλλά μέσα στο κεφάλι μας αρκεί ν’ αφήσουμε τη σκέψη μας ελεύθερη και την ψυχή μας ανοιχτή στους γύρω μας.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *