Επικαιρότητα

«Ελλάδα και Κύπρος πεδίο σταθερότητας» δήλωσε ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας

«Η Ελλάδα και η Κύπρος αποτελούν πεδίο σταθερότητας σε μία ευρύτερη περιοχή συγκρούσεων και αποσταθεροποίησης».

Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Όπως είπε ο κ Τσίπρας με τον πρόεδρος Αναστασιάδη «συμφωνήσαμε για τριμερή διάσκεψη με την Αίγυπτο που θα συμβάλλει στην εξασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου». Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι σε αυτή η τριμερής Ελλάδας- Κύπρου- Αιγύπτου, αποτελεί πρόσκληση και σε άλλες δυνάμεις της περιοχής να συνεργαστούν στο πλαίσιο πάντα των διεθνών αρχών του ΟΗΕ.

«Πρώτος στόχος μας είναι η προσήλωση στη συνέχιση μέχρι την τελική ευόδωση των δικοινοτικών συνομιλιών για την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης του κυπριακού» είπε ακόμη ο πρωθυπουργός.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας και οι επιπτώσεις τους στην λύση του κυπριακού.«Επισημάναμε ότι μετά την απόσυρση του Μπαρμπαρός έχουν διαμορφωθεί καλύτερες συνθήκες για την επανάληψη των συνομιλιών» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Αναστασιάδης: «Δεν μπορεί να υπάρξει διάλογος σε συνθήκες απειλών και εκβιασμού»

«Έχουμε απλωμένο το χέρι για συνθήκες ειρήνης και συνεργασίας στην Τουρκία ώστε να επικεντρωθούμε στην ανάπτυξη προς όφελος των λαών» είπε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και πρόσθεσε απευθυνόμενος προς την Τουρκία: «Αν επαναληφθούν φαινόμενα όπως του περασμένου Σεπτεμβρίου δεν μπορεί να υπάρξει διάλογος σε συνθήκες απειλών και εκβιασμού».

Για τη οικονομική κρίση ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι «η Ευρώπη πρέπει να ξεφύγει από τις πολιτικές λιτότητας, ώστε να βοηθήσει τις χώρες που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο πρόβλημα να περάσουν στην ανάπτυξη».

Στη συνέχεια ο κ. Αναστασιάδης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο.

Το απόγευμα ο πρόεδρος της Κύπρου θα συναντηθεί διαδοχικά με τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ, Αντ. Σαμαρά, με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκη, τον γγ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ Π. Καμμένο και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ομάδα Σύνταξης

Ομάδα Σύνταξης




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *