Επικαιρότητα

Χορεύετε;

Χορεύετε;
Μελωδία…μουσική…και εκεί αρχίζεις να κινείσαι, να χτυπάς ρυθμικά το πόδι σου στο πάτωμα, να φτερουγίζει η καρδιά σου στον χτύπο της μουσικής. Αυτό συμβαίνει σε όλους. Δεν χρειάζεται να είσαι χορευτής για να σε συνεπάρει η μουσική.

Ακούς, και με μέσο το κορμί διαβιβάζεις αυτό το άκουσμα και αυτό που νοιώθεις. Όλα τα συναισθήματά σου κατατίθενται πλέον στην πίστα, στη σκηνή, στο πάτωμα…όπου βρεθείς!

Αλλά ας το πάρουμε από την αρχή… ο χορός γεννήθηκε από την ανάγκη του ανθρώπου να επικοινωνήσει και να εκφραστεί. Από εκεί και πέρα δημιουργήθηκαν διάφορα είδη που είναι τόσο διαφορετικά μεταξύ τους, αλλά όλα έχουν μια κοινή βάση. Όταν ακούμε την λέξη «χορός», το μυαλό μας πάει στο κλασσικό μπαλέτο. Για να ασχοληθεί κάποιος όμως με αυτόν τον μαγικό κόσμο, δεν χρειάζεται απαραίτητα να έχει παιδεία κλασσικού χορού.

Οι ευρωπαϊκοί και latin χοροί απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες ανεξαρτήτου φύλου. Μόλις μπαίνεις στις σχολές που διδάσκονται αυτοί οι χοροί, αμέσως μεταφέρεσαι σε μια άλλη εποχή όλο μαγεία και «χρυσόσκονη»! Άνθρωποι συγκεντρωμένοι να χορεύουν, η μυρωδιά του ξύλου από το παρκέ, οι υπέροχες μελωδίες και οι πρόθυμοι δάσκαλοι… όλα αυτά συμβάλλουν στο να ξεχαστείς από την καθημερινότητα και από οτιδήποτε μπορεί να βασανίζει τη σκέψη σου.

Rumba, cha cha, mambo, samba, salsa, swing και πολλά άλλα σε μεταφέρουν στην λατινική Αμερική της δεκαετίας του ’50. Πιο κοντά στην ευρωπαϊκή μας κουλτούρα είναι βέβαια και το fox trot, waltz, tango, Viennese waltz. Όλοι αυτοί οι χοροί χορεύονται σε ζευγάρια, πράγμα το οποίο βοηθά πολύ στην κοινωνικοποίηση του ανθρώπου αλλά και στην απλή καθημερινή επικοινωνία.

Φυσικά, να σημειώσουμε την συμβολή του χορού στην διατήρηση της φυσικής μας κατάστασης, στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού και στην δημιουργία καλής διάθεσης.

Μην το σκέφτεσαι άλλο λοιπόν! Κάνε το βήμα! Πες σε κάποιον τη λέξη «χορεύετε;» Κάνε κάτι που θα κάνει την ψυχή σου πιο χαρούμενη…

Μάρω Σκλαβούνου

Μάρω Σκλαβούνου

Καθηγήτρια Χορού


Βιογραφικό…




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *