Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στη Γαλλία μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Λιόν

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ θα επιστρέψει αμέσως μετά το μεσημέρι από τις Βρυξέλλες στο Παρίσι, όπου συγκαλείται επείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας.

Ταυτόχρονα υπάρχει «άμεση κινητοποίηση» των δυνάμεων ασφαλείας και «αυξημένη επαγρύπνηση» σε όλους τους «ευαίσθητους στόχους» στην περιφέρεια της Λιόν, όπως ζήτησε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς, μετά την τζιχαντιστική επίθεση σε εργοστάσιο.

Την έρευνα για την επίθεση ανέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Σύμφωνα με τον προσωρινό απολογισμό, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και βρέθηκε αποκεφαλισμένος και δύο άνθρωποι τραυματίσθηκαν. Ενας ύποπτος ως δράστης συνελήφθη και διεγάγονται έρευνες για να διαπιστωθεί εάν υπήρχε και συνεργός.

Αστυνομική πηγή δήλωσε ότι δύο άτομα που επέβαιναν σε αυτοκίνητο εισέβαλαν στο εργοστάσιο και έπεσαν επάνω σε φιάλες αερίου για να προκαλέσουν έκρηξη. Σύμφωνα με άλλη πηγή, ένας από τους δράστες εισέβαλε στο εργοστάσιο κρατώντας ισλαμική σημαία και πυροδότησε γκαζάκια.

Το εργοστάσιο ανήκει στην Air Products, εταιρεία παραγωγής βιομηχανικού αερίου, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Air Liquide, γαλλικής εταιρείας που βρίσκεται στην ίδια περιοχή.

ΠΗΓΗ mediasoup.gr

Ομάδα Σύνταξης




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *